Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddningschefen i Åre nöjd med insatsen

/
  • Svensk och norsk ambulanspersonal samarbetade under olyckan vilket var en anledning till att räddningsarbetet flöt på bra enligt Åres räddningschef Anders Sigfridsson. Foto: Elisabet Rydell-Janson

Trots svåra omständigheter som många skadade, sträng kyla och begränsat utrymme tycker Åres räddningschef Anders Sigfridsson att räddningsarbetet gick bra.

Annons

– Efter omständigheterna flöt det på väldigt bra. Det här är ytterligare ett exempel på vilka resurser vi har tillsammans med Norge, det är fruktansvärt stora resurser, säger Anders Sigfridsson, som tycker samarbetet över gränsen fungerade jättebra.

– Det tar lite tid ibland att få fram resurserna men när de väl kommer är de jättebra, säger han.

Här hade man två norska ambulanshelikoptrar på plats som tog de mest skadade norrmännen till vård i sin hemregion. Ambulansbilar anslöt också från Meråker.

– Det gick också bra för att vi hade så många bilar på plats. Där kunde vi stoppa in de som inte hade stora skador.

Han tycker också att polisen ställde upp bra med resurser.

Han försvarar också Åre kommuns sätt att numera skicka ut flera räddningskårer, i detta fall Åre, Järpen och Storlien. Förr hade man ”stort larm”, där alla tillgängliga räddningsmän i en räddningskår åkte ut, inte bara de som hade jour. Men så jobbar man inte längre, säger Sigfridsson.

– Nu kör vi flera stationer i stället för det är mycket mer effektivare. Vi får lika mycket personal men mer material, säger Anders Sigfridsson.

Mer läsning

Annons