Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens spaning efter Årerånare fortsätter

/
  • Polisen söker fortfarande vittnen till det brutala rånet på Hotell Åregården i tisdags morse. Nu hoppas man att någon av byns taxiförare ska ha sett något. Foto: Elisabet Rydell-Janson

Spaningen efter gärningsmannen som rånade hotell Åregården natten till tisdag fortsätter. Men polisen har väldigt få uppgifter att gå på. Nu hoppas man att någon av byns taxichaufförer ska ha sett något.

Annons

På tisdagsförmiddagen hölls teknisk undersökning på brottsplatsen. Det fanns inte mycket att hämta men närpolischef Matts Nilsson i Järpen bekräftar att man säkrade vissa spår.

– Men om de ska ge något är en annan sak, säger han.

Förhör och insamling av information fortsatte under onsdagen. Men även där är det tunt. Enligt Nilsson finns det inte så många att förhöra, utöver den drabbade nattportieren på hotellet.

En försvårande omständighet för polisen är att just den här natten var väldigt lugn i Åre, i stark kontrast till tidigare nätter under påsken.

Det fanns heller inga övervakningskameror, varken i eller utanför hotellet.

I hopp om att få in fler vittnesuppgifter skickade polisen i går ut meddelande till alla taxibolag som verkar i och kring Åre att höra av sig om någon förare sett någonting misstänkt den här morgonen. Om någon sett något borde det vara taxiförarna, resonerar polisen.

– Det är ju de enda som är ute så här dags, säger Matts Nilsson.

Det var omkring halv fyra på tisdagsmorgonen som en ensam maskerad man kom in till receptionen i Hotell Åregården, hotade nattportieren med en pistol eller pistolliknande föremål, tvingade ner honom på golvet och band fast honom.

Därefter öppnade han kassaskåpet, vars nyckel han på något vis kommit över, och länsade det på en okänd summa pengar innan han försvann. Det tog nattportieren en och en halv timme innan han kämpat sig loss och kunde tillkalla hjälp.

Enligt det signalement som finns var gärningsmannen cirka 180 centimeter lång och klädd i mörka skidkläder. Han hade huva, mörka skidglasögon och en mörk ryggsäck på ryggen.

Mer läsning

Annons