Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: Vi söker två män för våldtäkten

/
  • Polistekniker Per Handspik hoppas att de proverna de tagit i soprummet ska föra utredningen framåt. Men de tar åtminstone två veckor att analysera.
  • Polistekniker Elisabet Olsson och Per Handspik är klara med den tekniska undersökningen i soprummet. Det är här som den 20-åriga norska kvinnan ska ha blivit våldtagen. Poliserna har säkrat vissa spår som de hoppas ska ge DNA.
  • Polistekniker Per Handspik hoppas att de proverna de tagit i soprummet ska föra utredningen framåt. Men de tar åtminstone två veckor att analysera.
  • Soprummet där våldtäkten ska ha ägt rum ligger på baksidan av Wallmans Dippan, där kvinnan varit strax innan.
  • Torsdagmorgonens snöfall förstörde polisens chanser att hitta spår utomhus. Man fick koncentrera sig på soprummet.
  • Det var stor polisaktivitet kring Dippan i går och polisen talade med många personer som befunnit sig i området vid tiden för brottet. Fortfarande har man inte hunnit höra alla.

Polisen har inga namngivna misstänkta men söker två män i samband med den anmälda våldtäkten i Åre. Den ena är mer än 175 centimeter lång, har mörkt hår och mörk jacka. Den andra kan vara blond. Båda är troligtvis svenskar.

Annons

Det är det signalement polisen hittills har fått fram i utredningen av den anmälda våldtäkten i ett soprum på Hotell Diplomats baksida natten mot torsdag.

Polisen jobbar som sagt brett med utredningen och många poliser lade i går många långa timmar på att få fram användbara uppgifter. När dagen led mot sitt slut kunde förundersökningsledare Peo Boson sammanfatta läget så här:

– Vi har en anmälan om en våldtäkt som ska ha skett i ett soprum i anslutning till restaurang Diplomat. Det är en norsk medborgare som blivit utsatt för det här av vad vi tror är en svensk man.

Utgår ni från att en eller flera personer är inblandade?

– Det beror lite på hur man ser det. Vi är intresserade av två personer som har befunnit sig i anslutning till Tottebo och Diplomat. Det vi också kan säga är att vi är intresserade av en man som är längre än 175 centimeter, som ska ha haft mörkt hår och en mörk jacka.

Har ni pratat med några starka vittnen som kan ge er hjälp på traven?

– Vi har ju hört personer som var på plats under natten eller i anslutning i Åre. Och vi fortsätter att höra folk och följa upp spår som framkommer.

Polisens hypotes är således att man letar efter två svenska män. Uppgiften om att den andra mannen är blond är dock osäker, påpekar Boson.

Brottet rubriceras som misstänkt våldtäkt och även om inga prover är analyserade ännu finns det enligt polisen ingen anledning att misstro kvinnans uppgifter.

– Vi utgår från att det är en våldtäkt, absolut, vi jobbar efter det, säger Eva Helin.

Boson instämmer i det:

– Som med alla brott utgår vi från att det är ett verkligt brott som har skett och vi utreder efter det.

Mer läsning

Annons