Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen rustar för skärtorsdag

/

Järpenpolisen har som vanligt rustat inför eventuell norskinvasion på skärtorsdagen med mer poliser, förstärkt skoterbevakning i Storlienområdet och trafikövervakning längs E14.

Nytt för i år är att bevakningen fortsätter till sent på natten.

Annons

– Vi kommer inte att göra som i fjol, säger Åres närpolischef Eva Helin.

Det hon syftar på är det trendbrott som polisen såg förra året. Istället för attw festa runt utanför Systemet i Åre och sedan åka i karavan tillbaka till Norge som de gjort i flera år stannade de festande norrmännen kvar på svenska sidan till sent fram på kvällen, vilket ledde till mer fylla, misshandlar och bråk på kvällen när många poliser slutat.

På kvällen hände också en ruskig trafikolycka där en ung norska dödades i en frontalkollision orsakad av en rattfull norrman på E14 vid Storvallen. Föraren dömdes nyligen för bildråp till 1,5 års fängelse i norsk tingsrätt.

För att försöka undvika liknande händelser i år kommer polisen att finnas ute från tidigt på dagen till sena kvällen.

Huruvida det blir någon invasion i år vet man förstås inte. Enligt norsk press har invasionslustan avmattats i södra delarna sedan man införde skärtorsdagsstängt på Systemet i Strömstad.

Men det är Strömstad, Åres politiker har däremot inte tillmötesgått polisens önskan utan tagit ett motsatt beslut: att behålla Systemet öppet på skärtorsdag.

Mer läsning

Annons