Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen famlar i mörkret efter Årerånet

Nu har polismyndigheten släppt övervakningsfilmer från centrala Åre från natten då Hotell Åregården rånades. Polisen hoppas få in tips som kan leda fram till att gärningsmannen kan gripas.

Annons

Rånet inträffade vid halv fyratiden på tisdagsmorgonen 14 april. En ensam maskerad gärningsman kom in på hotellet, pistolhotade och band en vakt och länsade kassaskåpet. Gärningsmannen hade en expanderbar batong och en elpistol med sig. Enligt polisen kom mannen över en mindre summa pengar.

Nu önskar polisen komma i kontakt med personer som befann sig i centrala Åre under natten den 14 april när Åregården utsattes för det grova rånet.

– Vi vill komma i kontakt med människor som vistats mellan bilverkstaden och Konsum, som rört sig på E14, Årevägen eller någon av tvärgatorna den aktuella tidpunkten, säger P O Boson, förundersökningsledare.

Det handlar främst om tiden strax före tre på morgonen till halv femtiden.

Hur utredningsläget är just nu vill han dock inte gå närmare in på.

– Men hela tiden kommer uppgifter av olika art in i utredningen och vi har fått in tips. Men det är viktigt att komma i kontakt med fler som vistats där den aktuella tiden. Just det kan göra att vi kan utesluta vissa saker och gå vidare med andra, säger P O Boson.

Mer läsning

Annons