Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojke föll ur Duveds sexstolslift

/

En pojke i 10-årsåldern föll cirka tre meter ur en lift under skidträning i Duved på fredagen. Pojken togs i ambulans till Östersunds sjukhus.

Annons

Pojken deltog i skidträning i Duved på fredagsförmiddagen och skulle åka upp med några andra pojkar i sexstolsliften när något gick fel vid påstigningen.

Enligt Skistar Åres drift- och säkerhetschef Anders Aspholm höll pojkarna på att småtramsa när de skulle stiga på vilket ledde till att 10-åringen inte på plats ordentligt i liftstolen. Istället blev han hängande i stolen och klamrade sig fast med bara händerna.

En kompis försökte hjälpa till men orkade inte få upp honom.

När liftpersonalen såg vad som hände stannade de liften och folk började springa mot pojken i liftstolen som vid det laget hunnit ungefär till första liftstöttan.

Pojken orkade dock inte hålla emot längre utan föll till marken. Enligt Aspholm föll han ungefär tre meter.

– Vi vet inte säkert, vi ska ta reda på det, säger Aspholm.

Ambulans kom snabbt till platsen och en nackkrage sattes på pojken, som togs till Östersunds sjukhus. Aspholm hade dock på fredagseftermiddagen inga detaljer om pojkens tillstånd.

Att olyckan hände är bekymmersamt anser Aspholm. Liftpersonalen ska normalt agera blixtsnabbt och genast slå på bromsen om något går fel eller om gäster får minsta problem vid liftpåstigningen. Varför det inte skedde i det här fallet vet inte Aspholm men det är en av de saker man nu ska titta närmare på internt.

- Utredning är ett lite starkt ord men vi ska gå igenom vad som har hänt, säger Aspholm.

Mer läsning

Annons