Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planerade satsningar ska göra Huså attraktivare

Fler bäddar och besökare, bättre kvalité på skidåkningen och fler jobb. Det är målet bakom två satsningar i Huså där ansökningar för närmare 700 000 kronor ligger hos länsstyrelsen för bedömning.

Annons

Föreningen Huså Herrgård ligger bakom den ena ansökan och tre företagare har skrivit ihop sig om den andra.

Bidragen söks som bygdeavgiftsmedel ur näringslivsfonden i Åre kommun, där länsstyrelsens bedömning också har betydelse för om ansökningarna ska beviljas.

I ett projekt är tanken att avstycka cirka 25 tomter, skapa fler husvagnsplatser i närhet till skidlift och utöka skidområdet i Huså. Tanken är att möjligheterna till högkvalitativ skidåkning ska utökas liksom antalet bäddar, för att ge ett bättre kundunderlag till bygdens näringar.

Syftet är att Huså ska bli attraktivare för både fast- och fritidsboende och enligt företagarna ska man se det som en investering för kommande generationer. Utbyggnaden anges som första målet i ett uppbyggnadsskede på orten.

Föreningen Huså Herrgård söker 288 00 kronor för arbete med Huså mineralmuseum och staket.

I museet finns cirka 1500 mineraler från jordens alla hörn, exempelvis ökenros från Saudiarabien, ametist från Brasilien, bergskristall från jämtland och mycket mer.

För att pengar ska beviljas krävs satsningar som skapar grund för bestående arbetstillfällen. Det kan handla om investeringar i anläggningar, produktutveckling och marknadsföring.

Mer läsning

Annons