Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkeringsregler i Åre problem även för polisen

/
  • Att hålla sig upp­- daterad om var man får parkera  i Åre kan vara svårt, även för polisen. På Årevägen råder numera  p-förbud. Dock får polisen felparkera om jobbet så kräver.Foto: Micke Raittila

Tidigare i veckan skrev vi om kommunens nyinförda p-förbud på Årevägen, som förvirrade många bilister och gav lapplisan fullt upp. Inte blev det klarare i måndags när polisen parkerade i samma förbudszon, utan att det tycktes vara någon brådskande utryckning på gång.

Annons

– Inte ens polisen vet att det är p-förbud på Årevägen, konstaterade en av butiksägarna utmed gatan som förevigade det hela med sin mobilkamera.

Polisens parkering fick dessutom den följden att gatan snabbt fylldes upp med andra som tänkte att kan polisen, då kan väl vi ...

Det är dock en förhastad slutsats, visar det sig. Eva Helin vid Järpenpolisen kan inte säga hur det var i detta fall. Men polisen lyder under andra trafikregler än gemene man och får överträda både parkeringsförbud och hastighetsgränser, när jobbet så kräver.

– Det här vet inte folk om, säger Eva Helin.

Parkera ”fel” får de göra av flera skäl, exempelvis för att påvisa närvaro eller för att snabbt kunna nå bilen.

Hon understryker att polisen alltid måste agera med ansvar när sådana överträdelser görs.

Samtidigt medger hon att det kan vara svårt – även för polisen – att ha full koll på Åres trafikregler. Skälet är att de ändras så ofta, exempelvis vid säsongsväxlingar, och skyltningen hänger inte alltid med.

Mer läsning

Annons