Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osäkerhet om villkor på Totthyllan

Vad händer med tomterna på Totthyllan i Åre när de säljs vidare? Kan man kräva att även de nya köparna ska skriva sig här? Den frågan brottas nu Åres kommunledning med.

Annons
Det omskrivna Totthyllanprojektet i Åre fortsätter att ge Åres kommunledning huvudbry. I somras blev det bakläxa på hela årsredovisningen för 2007 när politikerna i fullmäktige insåg att projektet gått nära tre miljoner back.
Problemet nu är att flera av de 14 tomterna i det högexklusiva tomtområdet fortfarande inte är bebyggda, mer än två år efter försäljning. Enligt kommunledningen har de som köpte dessa tomter gjort sig skyldiga till kontraktsbrott.
– De har ju lovat att skriva sig på adressen, söka bygglov och börja bygga inom två år men det har de ju inte gjort, säger kommunchef Gunnar Hedberg.
Några har inte byggt hus utan i stället sålt tomterna vidare till andra. Kommunen ställs då inför två frågor: dels huruvida man kan kräva att även de nya köparna ska skriva sig på adressen trots att inga hus är byggda, dels om säljarna på något vis kan hållas ansvariga för kontraktsbrott. Köparen har dessutom skrivit till kommunen och begärt att få dispens från folkbokföringskravet. Detta förslår kommunen att man löser genom ett avtal där den nya köparen får böta en halv miljon kronor om han inte uppfyllt bygg- och folkbokföringskraven inom en viss tid.

Mer läsning

Annons