Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öl och sprit stals på fjällhotell i Åre - igen

/
  • Det hjälpte inte att förstärka låset på kylen, tjuvarna kom in ändå, säger Åre Continental Inns vd Malin Hedman.  Foto: Elisabet Rydell-Janson
  • Tjuven försvann ut genom den här branddörren i hotellets sportavdelning. Antagligen hade han kompisar utanför som passade, tror Malin Hedman, Åre Continental Inns VD.Foto: Elisabet Rydell-Janson
  • Det är andra gången på ett halvår Åre Continental Inn råkar ut för fräcka tjuvar som stjäl spritdrycker under hotellets öppettider. VD Malin Hedman misstänker att samma personer ligger bakom bägge inbrotten.Foto: Elisabet Rydell-Janson

För andra gången på ett halvår har Björnängehotellet Åre Continental Inn drabbats av inbrottstjuvar som stulit alkoholhaltiga drycker. Hotellpersonalen misstänker att tjuvarna är minderåriga och är därför extra måna om att stölderna stoppas.

Annons
Det var vid 19-tiden i torsdags som stölden begicks och någon bröt sig in i en låst dryckeskyl i hotellets sportavdelning, som vid tillfället var obemannad.
Bytet blev två hyllor starköl och starkcider samt ett antal miniflaskor med sprit.
- Champagneflaskorna lämnade de kvar, de gick väl inte ner i ryggsäcken, säger hotellets vd Malin Hedman, som anmält stölden till polisen.
Hon väntar sig inte så mycket av polisen. Sist det hände, i maj i år, kom brev från polisen redan nästa dag. Utredningen var nedlagd i brist på bevis. Ändå fanns det både leriga spår som ledde från branddörren och ett signalement på en misstänkt.
Den här gången såg personalen en ung person med ryggsäck komma in genom ingången och gå med snabba steg förbi receptionen mot trappan ner till sportavdelningen. En anställd har också samma kväll sett tre ungdomar i åldrarna 15-18 år röra sig i området.
Strax därpå kom hotellgäster, som befunnit sig i konferensrummet intill, upp och berättade om stölden för personalen. De hade inte sett själva inbrottet, däremot den uppbrutna kylen och branddörren som stod på glänt.
- De här gästerna ville ju inte själva bli misstänkta, säger Malin Hedman, som konstaterar att förstärkningen av låset, som gjordes efter förra stölden, inte hjälpt ett skvatt.
Tillvägagångssättet är exakt detsamma denna gång och personalen misstänker att samma personer är inblandande.
Det känns naturligtvis inte bra. Och eftersom dessa personer med stor sannolikhet är minderåriga tycker personalen att det är extra viktigt att få stopp på stölderna.
Därför vädjar de till föräldrar i närområdet att vara uppmärksamma på om deras egna - eller andras - ungdomar har skaffat sig alkohol inför helgen.
- Särskilt sådana här små flaskor med sprit är ju ovanligt att de säljs privat, säger de.
Om polisen kan göra något är som sagt oklart. När Malin Hedman ringde in anmälan togs den emot i Sandviken och i går eftermiddag kände polisen i Järpen fortfarande inte till inbrottet.
Närpolischef Matts Nilsson minns däremot väl det förra inbrottet i våras.
- Det är illavarslande att det händer igen, det är inte bra, säger han.

Mer läsning

Annons