Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oenighet om felbyggd väg i Björnänge

Kommunledningen i Åre har väntat länge på att exploateringspartnern Björnänge Tomtförmedling ska fixa till den felbyggda Jämtgårdsvägen i Björnänge. Nu har man ledsnat och tänker göra jobbet själva.

Annons

Som LT tidigare berättat blev Jämtgårdsvägen felbyggd, vilket ställde till problem för flera familjer som köpte villatomt i området. Men vägen har aldrig fixats till.

Enligt kommunchefen Gunnar Hedberg har man flera gånger försökt påtala detta till företaget som ansvarade för vägen.

– Men det har inte gått att få någon kommunikation med dem. De har lämnat en garanti för att de ska göra det här på ett riktigt sätt och vi ska godkänna att vägen är utförd enligt den standard som föreskrivs. Det tycker vi inte att den är och det har vi påtalat för dem men det har inte hänt någonting, säger Hedberg.

Därför har han nu skrivit till banken och begärt att bankgarantin, som är på 350 000 kronor, ska betalas ut.

Björnänge Tomtförmedling är ett dotterbolag till Vanilla Ventures AB, vars styrelseordförande Lars Ivarsson helt underkänner kommunchefens begäran i ett e-postmeddelande till LT.

– Tyvärr för kommunens del så är den både grundlös och saknar förankring avtalsmässigt. Någon utbetalning kommer ej att ske, svarar Ivarsson, som tänker skriva till kommunen och meddela detta.

Mer läsning

Annons