Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt elevboende i Järpen får vänta

Det blir ingen projektering för ett nytt elevboende i Järpen än på ett tag. Kommun­styrelsen lade frågan åt sidan och tog istället beslut om en lokalutredning.

Annons

Majoriteten i Åres barn- och utbildningsnämnd vill bygga ett nytt elevboende för gymnasieelever i Järpen eftersom elevhemmet på Källarvägen i samhällets nordvästra del, anses olämpligt vad gäller läge och hyrespriser. Enligt förslag ska det byggas på grunden efter den nedbrunna skolbyggnaden vid Racklöfska. Nämnden har vänt sig till kommunstyrelsen om tillstånd att sätta igång projekteringen nu.

Nämnden är dock inte enig. Peter Bergman (S), vice ordförande, tycker att det blir för dyrt och att problemet med höga hyror kan lösas enkelt genom förhandling med ägaren, kommunala Årehus. Eftersom han inte sitter i fullmäktige hade han väckt frågan via ett medborgarförslag.

Kommunstyrelsen valde dock i går att inte svara vare sig på nämndens framställan eller Bergmans. Istället beslutade man att tillsätta en utredning som ser över hela lokalbehovet.

– Vad har vi för lokaler och hur kan vi använda dem? Vilka behov har vi? Det är ju både ensamkommande flyktingbarn och andra behov inom LSS och andra saker, förklarar kommunstyrelseordförande Eva Hellstrand (C).

Mer läsning

Annons