Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya papperskorgar i Åre – men inget fritids i Arvesund

Det blev inget fritids i Arvesund – Åres kommunfullmäktige ville inte ta några extra kostnader. Däremot blir det fler papperskorgar i Åre och minnesmärke över Arne Wennås i Duved.

Annons
Eva-Lena Hjalmarsson, c, var ändå lite nöjd. I onsdagens LT uttryckte hon missnöje över att kommunen sagt nej till medborgarförslaget utan att ens titta på frågan. Samma morgon när hon kom till fullmäktige fanns plötsligt en kalkyl på kostnader.
– Jag håller ju inte med om siffrorna men det är ett svar, sade hon.
Medborgarförslag är nytt för Årepolitikerna, som verkar lite osäkra på hur de ska behandlas. Men de kan löna sig att föreslå. Av fyra förslag i onsdags gick två igenom:
Det blev ja till Erik Ahlströms förslag att sätta ut fler papperskorgar i Åre by. Det praktiska och betalning ska lösas av kommun och näring tillsammans.
Pelle Nordenskiölds förslag att sätta upp ett minnesmärke i Duved över Arne Wennås gick också igenom och nu återstår att hitta en bra plats.
Rune Jonsson vill dubbla sopavgiften för att få fler att källsortera. Där beslöts att avvakta vissa beslut om kompostering och taxor på tekniska kontoret.
Ett nytt ärende sent på dagen lät väldigt bekant: Björn Alvtegen ville ha fler papperskorgar i Åre.
– Hur många gånger kan man ta upp samma fråga? undrade en irriterad Tomas Hägg, s.
– I princip hur många gånger som helst, svarade ordförande Erik Arthur Egervärn, c.

Mer läsning

Annons