Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya kommunchefen på plats i Järpen

/
  • Så här ser han ut, Åres nye kommunchef Per Eric Magnusson, som är så sugen på nya jobbet att han bad att få börja flera veckor före utsatt tid. Foto: Elisabet Rydell-Janson

Åres nya kommunchef Per Eric Magnusson är redan på plats i kommunhuset i Järpen – flera veckor tidigare än det var sagt.

– Jag lyckades komma lös från mina uppdrag och vill börja jobba, säger han.

Annons

I måndags började han sitt nya jobb som Åres förste nye kommunchef på 15 år.

När LT träffar honom ger han intryck av att vara både taggad och glad över att vara på plats. Han verkar också väldigt välunderrättad och insatt i de frågor han ska tackla.

Egentligen skulle han ha börjat i mitten av september. Att han kom nu beror dels på att han själv blev ledig tidigare men också att hans fru fått jobb i Järpen, som vårdlärare.

Att han ville komma tidigt var goda nyheter för Åre kommun. Eftersom hans företrädare Gunnar Hedberg redan slutat – åtminstone sin fasta tjänst – så var han hur välkommen som helst.

Per-Eric Magnusson ser jobbet som en utmaning, tycker Åre verkar spännande och vill verka för ett öppet arbetsklimat i kommunhuset.

– Demokratin är viktig, säger han.

Magnusson är inte ensam om att vara ny i kommunhuset. Under sig får han en hel radda nyanställda chefer:

På måndag börjar en ny teknisk chef, Lars-Erik Eriksson. Vidare börjar Marie Mattsson som ny markingenjör – en sådan har Åre kommun inte haft på över tre år.

Den 1 augusti fick kommunen också en ny ekonomisk chef, Richard Högström.

Så även om Per-Eric Magnusson kan vänta sig en ganska tuff höst med tuffa budgetkrav och politisk turbulens i skolfrågor så har han i alla fall ovanligt bra förspänt när det gäller personal – det är många år sedan Åre kommun hade en så fulltalig chefsstyrka.

Mer läsning

Annons