Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny vd på Tott: Uppdraget ”mejsla fram” hotellets själ

/
  • Peter Nilsson är fylld av entusiasm över det nya vd-uppdraget på Tott.Foto: Elisabet Rydell-Janson
  • Tott hotell ska bli Åres bästa hotell igen, lovar nya ägaren Stefan Liljestrand som också utsett Peter Nilsson till ny vd. Foto: Leonard Janson

Konkursdrabbade Tott hotell i Åre har som vi tidigare berättat fått ny ägare och driftoperatör, Stefan Liljestrand från Stockholm. Till vd har han rekryterat Peter Nilsson, som ska mejsla fram hotellets själ och fylla det med gäster.

Annons

Peter Nilssons jobberfarenhet torde vara unik. Han har i ett kvarts sekel jobbat sig runt hela Åredalen och suttit på ett otal chefsstolar. Bara de senaste fem åren har han hunnit vara vd på Tott (och Sunwing innan dess), därefter på Fjällgården, Copperhill Mountain Lodge och, nu senast, på högfjällshotellet i Trillevallen.

Nu är cirkeln sluten och han är tillbaka på Tott, som stått tomt och öde hela vintern.

Men från och med nästa säsong ska det bli liv och rörelse igen. Tott ska få en rejäl ansiktslyftning och målet är att åter bli Åres främsta skidåkarhotell. Löftet kommer från de nya ägarna i Liljestrand Fastigheter AB, som alltså har köpt hotellfastigheten av konkursförvaltaren och tänker driva hotellet i egen regi. 

– Det är därför vi tar hjälp av en så rutinerad hotellchef som Peter Nilsson, säger Stefan Liljestrand, VD för Liljestrand Fastigheter i ett pressmeddelande.

Nilsson presenteras som ”en av den svenska fjällvärldens mest namnkunniga hotellchefer” som med sina erfarenheter av både med- och motgångar genom mer än 25 års konjunkturcykler tar sig an uppdraget med stor entusiasm.

Och Nilsson låter entusiastisk:

– Jag tror mig ha den kunskap som krävs för att kunna mejsla fram Totts själ. Jag vill återge Tott dess status som skidhotellet nummer ett, säger Nilsson.

Mer läsning

Annons