Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu finns byggbodar på plats igen

/
  • Arbetsmiljöverkets hot om byggstopp fick byggherren på Brf Grand Residence Åre att agera.Två byggbodar står nu på trottoaren nedanför bygget – vilket tidigare var omöjligt, enligt byggledningen. Foto: Elisabet Rydell-Janson

Efter Arbetsmiljöverkets krav på skärpning syns det nu förbättringar i arbetsmiljön på Brf Grand Residence Åre. Två byggbodar för personalen står nu på trottoaren nedanför bygget.

Annons
Samtidigt har byggherren Tone Oppenstam hört av sig till LT med synpunkter på vår artikel om ärendet tidigare i veckan.
I artikeln beskrev verkets inspektör Ingemar Norlén hur han vid en inspektion i början av november fann flera brister i arbetsmiljön. Bland annat fanns det inte längre några byggbodar för personalen – de hade fraktats bort utan att någon annan lösning införts.
Men det stämmer inte, enligt Tone Oppenstam. Hon hävdar i ett e-postmeddelande att det funnits personalutrymmen och toaletter hela tiden på bygget, även då inga bodar fanns:
– Under en kort period (14 dagar) tog vi bort personalbodarna för att kunna jobba på marken. När vi inte fick ställa dem på grannars eller kommunens mark såg vi till att personal hade tillgång till personalutrymmen i fastighet (med WC, dusch, garderob). De hade också boende nära bygget som de dessutom kunna använda.

Mer läsning

Annons