Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir det fängelse för Tone Oppenstam

/

Nu står det klart att Tone Oppenstam Bernadotte, kvinnan bakom Grand Residence Åre, får fängelse för de brott hon begått i ett stort momsbedrägeri kopplat till hotellprojektet i Åre.

Annons

Högsta domstolen tänker inte pröva domen om bland annat grovt bokföringsbrott mot Tone Oppenstam Bernadotte. Därmed står det klart att hon ska avtjäna två år och nio månaders fängelse för momsbedrägeriet som är kopplat till hennes delaktighet i Grand Residence Åre.

Läs mer: Därför heter hon Bernadotte

LT har tidigare berättat att Tone Oppenstam, som också tidigare visat upp sitt lyxliv i en uppmärksammad TV-serie, överklagat både tingsrätten och hovrättens dom. Tingsrätten slog fast att hon "befunnits skyldig till grovt skattebrott genom att med oriktiga uppgifter ha tillskansat sig ingående mervärdesskatt med drygt sju miljoner kronor” och dömde henne till tre år i fängelse.

Hovrätten sänkte straffet med några månader, men dömde Tone Oppenstam till två år och nio månader. Hovrätten friade henne då också från misstankarna om urkundsförfalskning.

Tidigare artiklar i ämnet:

Tone Oppenstam häktad för grovt skattebrott

Tone Oppenstam kvar i häktet

Oppenstam frisläppt men misstankarna kvarstår

Oppenstam dömd till fängelse

Oppenstam övertygad om en friande dom

Tre års fängelse för Åreexploatör

Åreexploatör döms att betala miljonbelopp

Oppenstam är nöjd med miljondomen

Mer läsning

Annons