Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu återgår Åre till det normala

/
  • Direkt efter mötet vidtar den stora flyttkarusellen av möbler, plantor och annat. Allt ska nu till Göteborg för lagring fram till nästa möte. I går hade ministrarna åkt hem, men flaggorna vajade fortfarande utanför Holiday Club. Foto: Elisabet Rydell-Janson

Klockan 13 i lördags lämnade EU-ministrarna Åre och reste vidare. Tre timmar senare öppnade hotellet åter för vanliga gäster. När hotelldörrarna slogs upp igen stod folk på kö för att checka in.

Annons

– Jag blev förvånad, säger Camilla Persson, projekt- ledare för ministermötet på Holiday Club.

I går var det mesta som vanligt igen på hotellet. Några eftersläntrande delegater har nyss checkat ut och tagit den sista chartrade bussen till Östersund. Camilla Persson står i lobbyn, där turister nu kommer och går.

Riktigt sig likt är det förstås inte; i möteshallen och utanför entrén pågår den stora flyttapparaten där allt från möbler till blommor ska lastas på lastbil och fraktas vidare till Göteborg.

Där ska de sedan lagras i väntan på nästa ministermöte.

Att ministrarna – speciellt för energi- och miljöfrågor – måste ha egna möbler med sig har höjt en del ögonbryn i Åre. Ingen har heller något bra svar på varför – vi hänvisas till en särskild avdelning inom departementen: com09, men där svarar ingen i telefon under helgen.

För Holiday Clubs del har hela mötesarrangemanget gått väldigt bra, anser Camilla Persson. Hon har jobbat även under tidigare stormöten men det här var första gången i ledarposition. Det blir en utmaning där man växer med uppgiften och får extra energi, menar hon.

Det har varit intensiva dagar. Största utmaningen var att gå från nästan fullbokat turisthotell klockan 12 till att bli klara för EU-ministrarna klockan fyra på onsdagen.

Därefter har allt rullat på enligt schema.

– Det gick snabbt men bra. Inga överraskningar men snabba puckar, sammanfattar Camilla Persson.

Hon tycker inte ministrarna var särskilt krävande hotellgäster. Allt de fick extra utöver normal service var piccolotjänst.

– Men det var få som utnyttjade det, säger hon.

Är sådana här möten bra för Åre tycker du?

– Ja absolut. Vi strävar efter att ha åtminstone ett stort internationellt möte om året, säger Camilla Persson.

Mer läsning

Annons