Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det sommarsäsong i Åre

/
  • På fredag startar Åres sommarsäsong på allvar när Åre Bikepark öppnar och liftarna börjar gå dagligen.Foto: Jonas Kullman

På midsommarafton öppnar cykelparken på Åreskutan. Då blir Åre bergcyklisternas paradis och startskottet går för Åres sommarsäsong 2009, som väntas bli den bästa hittills.

Annons

Förvisso har de synts till i backarna ända sedan påsk, enstaka bikers eller små grupper, som tagit sig upp till lederna via Bergbanan på helger eller worldcupliften som öppnade tidigt i år på grund av den snabba avsmältningen.

Men nu börjar det på riktigt. Liftstolarna har försetts med cykelställ och på midsommarafton går startskottet. Därefter körs VM6an och Hummelliften, liksom Kabinbanan och Bergbanan, dagligen, från 10 till 16.

I ett pressmeddelande listar Skistar sommarens stora cykelarrangemang. Vissa känns igen, som Avalanche Trophy i slutet av augusti. Nytt för i år: Åre Xperience i början av juli, veckan före St Olavsloppet.

Skistars eventansvarige Anders Gunnarsson beskriver det som en förlängning av Svenska Cupen i 4X och downhill.

– Det är ett evenemang som är tänkt att växa och som ska utvecklas i samförstånd med våra gäster, säger han och tillägger att man vill tillgodose en så bred målgrupp som möjligt.

Växer gör också antalet sommargäster i Åre, enligt Skistar ökar de stadigt år från år.

-Vi märkte under förra sommaren att förstagångscyklister ökade, ett tydligt tecken på detta var att antalet hyrcyklar inte räckte till trots att vi hade fler hyrcyklar än tidigare år, säger Ulf Olofsson, utvecklingsansvarig för Skistars sommarverksamhet.

Sommar i Åre är förstås inte bara cykling. Åreskutan inbjuder också till andra aktiviteter, som zipline, vandring och skärmflygning.

Mer läsning

Annons