Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nervös väntan bland Åres leverantörer

I Åre är oron påtaglig efter nyheten att Copperhill-hotellet har slut på pengar och inte kan betala leveran-törerna. Samtidigt finns det stor tilltro till företagets förmåga att reda ut situationen. Ägarnas rykte är minst sagt gott.

Annons

– De har ju alltid gjort rätt för sig förut, till och med när de inte behövde, säger en berörd leverantör och Åreföretagare.

Som de flesta LT har talat med vill han inte bli namngiven. Han har ett nära förhållande till hotellet, säger han. Han säger också att även om skulden till honom är stor och det skulle bli kännbart om han inte fick betalt, så är det allra viktigaste att hotellet klarar sig genom krisen.

– Det kommer de säkert att göra, säger han. Något annat kan han inte tro.

Det är en representativ känsla i skidbyn. Man uttalar sig försiktigt. Nästan ingen vill ta ordet konkurs i sin mun. Det är med en oerhörd stolthet man har tagit emot det nya hotellet. Att det ska gå åt skogen nu vill man bara inte acceptera.

Även Greger Eriksson, Åre bageri, hoppas att hotellet ska klara krisen.

– Det skulle bli en kedjereaktion där många skulle bli neddragna, säger han i en kommentar till Radio Jämtland.

Åre bageri tillhör de leverantörer som av hotellet klassas som nödvändiga. Det betyder att de kommer att fortsätta leverera färskt bröd till hotellet, men under andra villkor. Det blir inga krediter utan bara leverans mot kontant förskottsbetalning.

På Åre kommun, som strax före jul visade sin stolthet genom att ge hotellet bygglov och skyltplats för byns största skylt, hoppas man också att det ska lösa sig på Copperhill. Men har inte så mycket att tillägga i övrigt.

– Vi avvaktar den utveckling som de har presenterat i sin pressrelease så får vi se vad det får för konsekvenser. Det finns inga åtgärder vi kan vidta som ändrar läget i någon riktning. Det är ju marknaden som får lösa det här, säger näringslivschef Jan Andersson.

På fredag ska hotelledningen ha möte med de berörda leverantörerna. Då blir det klart om de går med på att vänta på sina betalningar till den 30 april som hotellet har begärt.

Mer läsning

Annons