Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nämndordföranden: i slutändan gick det schysst till

/
  • Högste skolpolitiker Leif Nord (M) medger att skolchefsrekryteringen sköttes så illa så att han begärde omtag. Men det slutade schysst, säger han.Foto: Elisabet Rydell-Janson
  • Enligt Leif Nord (M) ska en ny skolchefsrekrytering göras.Tills dess får Lena Modigh Larsson, närmast, sköta tre jobb.Foto: Elisabet Rydell-Janson

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Leif Nord (M) anser inte att rekryteringsprocessen för ny skolchef började bra.

– Men i slutändan gick det schysst till, säger han.

Annons

Enligt Nord var det ”kommunikationsmissar” som gjorde att alla anställningsintervjuer måste göras om. Det var Nord själv som begärde ”omtag” efter första rundan.

Ett konsultföretag togs in för att ta fram behöriga personer. Sedan tog kommunen över.

– Vi i nämndens presidium, verksamhetschef och kommunchef satt med på intervjuerna med alla sökande. I början var det litet trevande. Sedan var det lite synd att vi inte fick fler sökande och att den som var högaktuell inte tog jobbet, säger Nord.

Det var Ola Skyllbäck som ansågs mest kompetent, men han tackade nej och blev kommunchef i Krokom.

Då beslöts att tillfälligt ge jobbet till Lena Modigh, som är chef för hela verksamhetsförvaltningen.

• Men är det rimligt att Modigh gör två skolchefers jobb, plus sitt eget?

– Vi har sagt att de sökande som finns kvar har möjlighet att söka om, vi gör en ny rekrytering helt enkelt. Vi känner att det gick lite fort, det vart lite kort tid. Så under den här tiden kommer Lena att få ha den tjänsten.

Organisationsutredningen vill han inte kommentera eftersom det inte är en politisk fråga, förutom att nämnden tog beslut i mars om att minska antalet chefer.

– Jag kan säga så att jag begärde en organisationsöversyn för tre år sedan. Den har dragit ut på tiden och nu vet jag att Lena har ett förslag som hon har kommunicerat med kommunchefen, avslutar Nord.

Mer läsning

Annons