Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ministrarna tog en paus och spanade in Åres gator

/
  • Minstrarna på väg till Villa Tottebo för arbetslunch, ledda av dagens värd, miljöminister Andreas Carlgren. Foto: Elisabet Rydell-Janson
  • Ett besök i spårtaximontern på torget ingick i miljöministrarnas lilla utflykt. I dag, lördag, hålls den öppen för allmänheten, innan den transporteras vidare till nästa ställe.

Mellan möten i går hann ministrarna även med en promenad på byn där de såg utställningar och träffade samer vid Station Åre, åt lunch på Villa Tottebo och tittade på spårtaxi på torget.

Annons

Det är en stor apparat när ministrarna ska ut bland vanligt folk. Poliserna ska finnas på plats liksom de egna säkerhetsvakterna. Schemat är tight och tillåter inga utsvävningar. Det är in och ut och snabbt vidare till nästa ställe.

För den utomstående betraktaren är det en fascinerande syn. En stab av tjänstemän är med och håller koll på klockan. Runt det hela kretsar mediafolket med sina mikrofoner och kameror.

Efter presskonferensen i går bar det först av till Station Åre. Där besöktes kommunens utställning och samernas utställningskåta. Med miljöminister Andreas Carlgren i spetsen drog sällskapet vidare till Villa Tottebo för lunch.

Efter det var det dags för torget och ett snabbt besök i spårtaximontern innan det var dags att återvända ner till Åre strand.

Mer läsning

Annons