Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad marknadspremiär i Kallsedet

/
  • Helgens höstmarknad vid Juvulns camping i Kallsedet blev mycket välbesökt och lyckad. Redan smids det planer för en uppföljare nästa år. Hela bygden upplever en nytändning sedan holländska familjer flyttat in. Foto: Gustav Fröberg

I helgen hölls för första gången höstmarknad vid Juvulns camping i Kallsedet. Omkring 500 besökare kom och det var hur lyckat som helst. Nu ska man satsa igen nästa år.

Annons

Initiativet till marknaden kom från Gustav Fröberg från Kallrör och när han närmade sig det holländska paret som driver campingen och lanthandeln så tände de på alla cylindrar. För dem lät det som en exotisk idé som de absolut ville testa.

Gustav Fröberg hjälpte till att arrangera, ett tiotal knallar kom och satte upp sina stånd och holländarna lagade renskav. Fröberg var lite orolig, kanske skulle ingen komma, men det fick bära eller brista. Oron visade sig dock vara obefogad, folk vällde in, särskilt på lördagen då Fröberg uppskattar att det kom mellan 400 och 500 personer.

– Och det här mitt ute i skogen! Det kom norrmän och holländare och handlade gjorde de också, säger Fröberg som tycker sig se en nytändning i hela bygden sedan holländska familjer börjat flytta in.

Eftersom det blev så lyckat har man redan börjat planera för att sätta upp ny höstmarknad nästa år. Särskilt äldre ortsbor var rörda, menar Gustav Fröberg:

– De kom fram och nästan grät och sade att det var nästan som förr i tiden.

Mer läsning

Annons