Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Litet hopp för skolorna i Hallen och Mattmar

/
  • Anna-Karin Vernberg (M), är ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Åre kommun. Den 29 januari håller nämnden möte. Vad som händer med skolorna i Hallen och Mattmar är högst osäkert.

Skolorna i Hallen och Mattmar får andrum. Det ser inte ut att bli något beslut om förändringar på nästa möte i barn- och utbildningsnämnden.

Annons

Sedan tidigare finns förslag på omfattande förändringar när det gäller skolorna och förskolorna i Hallen, Månsåsen och Mattmar. förslaget är att Hallens skola blir en F–6-skola och att eleverna i årskurs 7–9 flyttas till Mörsil.

Dessutom innebär förslaget att Månsåsens förskola avvecklas under sommaren. Barnen erbjuds i stället plats på Storsjöodjurets förskola, som eventuellt byter lokal i Hallen. Även en avveckling av Mattmars förskola finns med i förslaget. Där ska barnen erbjudas plats på Mörsils förskola.

Skolornas öde ser nu inte ut att avgöras vid nästa sammanträde i barn- och utbildningsnämnden den 29 januari.

– Ärendena kommer att tas upp på mötet, men konsekvensbeskrivningen är inte klar. Vi måste ta upp ärendet eftersom det är bestämt sedan innan, säger Anna-Karin Vernberg (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Åre kommun.

Tidsbrist är förklaringen till att konsekvensbeskrivningen inte är färdig.

– Man har inte hunnit och det har vi vetat om. Det är därför vi har haft en prioritetsordning, säger Anna-Karin Vernberg.

Det troliga är att beslutet om skolornas framtid skjuts upp på framtiden.

– Antagligen kommer vi säga att vi vill ta upp det igen nästa gång, det är det mest troliga, säger Anna-Karin Vernberg.

Nästa möte i barn- och utbildningsnämnden är i mars.

– Vi tar beslut i mars, eller senare, eller så säger vi att det inte ska fattas. Vi har inte haft några gruppmöten än, så jag kan inte spekulera i hur det kommer se ut, säger Anna-Karin Vernberg.

Mer läsning

Annons