Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunfullmäktige flyttas på grund av kungligt giftermål

/
  • Åre kommuns fullmäktigemöte i juni har flyttats fram två dagar. Anledningen är att kommunalråd Eva Hellstrand (C) ska på mottagningen till kronprinsessans bröllop.

Kommunfullmäktigemötet i Åre kommun, i juni, har tidigarelagts två dagar. Anledningen är kronprinsessans bröllop, eller rättare sagt mottagningen dagen före bröllopet.

Annons

Eva Hellstrand, (C) kommunalråd i Åre kommun ska vara med på mottagningen, dit alla kommuner i landet fått inbjudan att delta.

– Jag är i Stockholm 17 juni i ett annat ärende och då tycker jag att jag kan stanna och gå på mottagningen 18 juni, säger Eva Hellstrand.

Mottagningen är alltså fredagen 18 juni, dagen före bröllopet, men då var det också bestämt att kommunfullmäktige i Åre ska sammanträda. Men nu har sammanträdet flyttats till 16 juni istället så att kommunalrådet ska kunna vara med på både mötet och mottagningen.

Anna-Carin Sätherberg (S), ledamot i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Åre kommun, tycker det är onödigt att flytta ett helt möte bara för det.

– Vi fick veta det vid kommunstyrelsens möte. Jag tycker att alla ska prioritera vad de vill göra men inte flytta ett helt fullmäktige om man inte kan vara med, säger hon

Anna-Carin Sätherberg hade hellre sett att Eva Hellstrand tog in en ersättare.

– Jag anser att det är en artighetsfråga att delta i mottagningen. Kungafamiljen är i Åre mycket och vid stora evenemang, som VM, har vi förväntningar på att de ska vara här, säger Eva Hellstrand.

Mer läsning

Annons