Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin är spindeln i nätet i mediacentret

/
  • Karin Stolt Halvarsson basar i mediacentret i Holiday ClubFoto: Elisabet Rydell-Janson
  • Här i Holiday Club prepareras voluntärernas kassar med ackrediteringar, mössor och information. Det gäller att hålla reda på alla namn.Foto: Elisabet Rydell-Janson

Lucia, saffransbröd och 54-timmars skidåkning nonstop. Det är vad de utländska gästerna finner mest exotiskt med Åres världscuptävlingar i december.

Det intygar Karin Stolt Halvarsson, Åres gladaste media- och informationschef.

Annons

Karin Stolt Halvarsson brukar inte behöva någon Luciakrona för att sprida ljus, om henne lyser det alltid ändå, så också nu när hon visar runt på mediacentret i Holiday Club och presenterar sina medarbetare.

Men likafullt ser hon många fördelar med att hålla världscuptävlingar i december, samtidigt som Åres traditionella skidöppnarhelg.

En uppenbar sådan är att man kan paketera in hela stämningen med Luciafirandet i tävlingskonceptet.

Det har man gjort, på söndag morgon kommer länets Lucia till tävlingsarenan och bjuder på glögg och lussekattor. Och reaktioner från gästerna har inte uteblivit.

– Lucia och lussebullar med saffran är sådant som folk verkligen frågar om, säger Karin Stolt Halvarsson.

Även andra saker med öppningshelgen förbryllar gästerna. De tror exempelvis inte de hört rätt när hon berättar om 54-timmarsåkningen.

– När vi säger att de kan åka skidor mitt i natten om de vill ser de helt frågande ut, säger hon.

Hon ser flera andra fördelar med decembertävlingar, varav en är egoistisk: när de är över är nästan hela skidsäsongen kvar, för eget bruk, så att säga.

– Sedan är det ju också så att man fortfarande spekulerar lite och är nyfiken på formen hos tjejerna.

Men det stora plusset är att Åre får chansen att kabla ut fina bilder över resten av världen och visa att man kan arrangera tidiga tävlingar.

– Det är inte många som klarar av det, säger hon.

Visst har det varit några nervösa dagar i Åre också, men nu har allt fallit på plats och arenan är dukad för rättvisa tävlingsförhållanden. Det är hon förvissad om efter att ha sett arena- och tävlingschef Nalle Hanssons min när han tittade förbi för en stund sedan.

– Han såg så glad och nöjd ut och det skulle han inte göra annars, säger Karin Stolt Halvarsson.

Mer läsning

Annons