Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kändislag föll för lekar i Åre

/
  • Det var en bra dag för Tomas Fogdö och hans Active Life Foundation som hjälper skadade idrottare till ett aktivt liv. Cirka 90 000 kronor drogs in i prispengar och insamlade medel.
  • Det drogs in en hel del pengar till Tomas Fogdös Active Life Foundation. Även vinnarlagen bidrog med sina segercheckar, till höger om Birger syns Bobbo Nordenskiöld, Julia Mancuso och Hans Fahlén.
  • Inga skador men en del vådliga vurpor blev det. Här hamnar Lars-Börje ”Bulan” Eriksson (18), Richard Richardsson (14) och Niclas Henning (15) i en hög.
  • Brottaren Ara Abrahamian kämpade tappert men åkte på en hel del straffrundor i skidskyttet.
  • Det var en bra dag för Tomas Fogdö och hans Active Life Foundation som hjälper skadade idrottare till ett aktivt liv. Cirka 90 000 kronor drogs in i prispengar och insamlade medel.
  • Vann finalen gjorde laget New Sweden. Här sprutar champagnen vid prisutdelningen.
  • Skådespelerskan Regina Lund stack ut i sin pastellfärgade dress och såg ut att ha väldigt roligt. Till vänster Fredrik Nyberg.
  • Bobbo Nordenskiöld och Hans Fahlén – lagkamrater och Åreprofiler – hade en bra dag med sin team mate Sara Mancuso.
  • Ara Abrahamian diskuterar skytte med Magdalena Forsberg och Bengt Fjällberg.

Lördagens kändistävling Åre Winter Games blev en verklig succé. Solen sken, publiken njöt, deltagarna bjöd frikostigt på sig själva, och Tomas Fogdö – han drog in massor med pengar.

Annons

Med andra ord: arrangörerna hade inte kunnat önska sig en bättre tävling.

I tävlingen ingick tre grenar: skicross, mountainbike och skidskytte. I deltagarlistan: sex kändislag med vardera tre personer, plus två lokala lag som kvalat in från fredagens kvaltävlingar.

Skicrossen började uppe vid Timmerstugan på Stjärntorget. Därifrån bar det av ner till torget där de båda övriga momenten, MTB och skidskyttet tog vid.

På torget, som för dagen hade förvandlats till en snöig tävlingsarena, utkämpade sig den stora striden. Det var trångt om plats och ibland blev det vådliga vurpor.

Tävlingsreglerna var ibland lite svårbegripliga, och vissa av kändisarna klagade högljutt:

– Jag förstår ingenting! utbrast Magdalena Forsberg mer än en gång.

Och det var inte så konstigt. Skyttet gick inte bra för henne medan amatörer som Bobbo Nordenskiöld och Hans Fahlén envisades med att skjuta fullt gång på gång.

För LT:s utsända förklarade Magda att hennes taktik från aktiva tävlingstiden – att hoppa över första skottet, skjuta de övriga och sedan komma tillbaka till första, inte alls funkade här.

– Nej, då registrerades det som miss – jag fattar inte, det här är inte min dag, sade Magdalena, som med ett brett leende visade att hon hade kul ändå.

Brottarkungen Ara hade det verkligt tufft, men så var han också i ett ovant element.

Kämpaglöden var det dock inget fel på.

– Men att det går bra – det kan jag inte säga, sade han till LT.

Team Fahlén med Hans Fahlén, Bobbo och alpinstjärnan från USA, Julia Mancuso fortsatte att imponera deltävlingarna igenom. Men i finalen var det lokala laget Team New Sweden överlägsna, de vann den största prischecken på 10 000 kr.

Förvisso var det varken tävlingsreglerna eller lagens placeringar som var det viktigaste i den här tävlingen.

Betydligt viktigare var att folk kom, hade kul och gav generöst till Tomas Fogdös Active Life Foundation. Förutom den garanterade summan på 50 000 kronor från prispengarna kom det in 26 000 kronor via sms från publiken och dessutom slängde vinnarlagen in sina prispengar i potten.

Efteråt kunde tävlingsledare Calle Hedman från eventutbildningen vid Åre Campus se tillbaka på ett lyckat arrangemang där alla hade roligt och ingen blev skadad. Och kanske var det inte sista gången.

– Meningen är att Åre Winter Games ska bli en återkommande tävling. Så vi kanske syns till världscupen i vinter i gen, säger Calle Hedman.

Mer läsning

Annons