Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbmässa i Åre lockade massor

/
  • Jobb finns inte bara i Åre utan även i Bydalsfjällen, som representerades på mässan av Marie Sällström, Höglekardalen.Foto: Elisabet Rydell-Janson
  • Skistars Sebastian Thomasson, till höger, tycker det är jättekul att Åre kan erbjuda en sådan stark arbetsmarknad.Foto: Elisabet Rydell-Janson
  • Det blev väldigt trångt i Station Åre när rekryteringsmässan drog i gång.
  • Foto: Elisabet Rydell-Janson
  • Femstjärniga hotellet Copperhill är på banan igen och behöver nyanställa. Många var intresserade.  Foto: Elisabet Rydell-Janson
  • Åre är nytt för Anton Åvall från Östersund. Han vill helst jobba för Skistar, som liftbiträde.

Den stora årliga rekryteringsmässan i Station Åre blev i år extra stor. Arbetslöshet och lågkonjunktur gör att det kommer fler jobbsökande än någonsin till Åre.

Annons

Antalet jobbsökande har mer än fördubblats hos oss i år, berättar Sebastian Thomasson på Skistar Åre. Och dåliga tider är inte hela förklaringen, det finns ett växande intresse att jobba hos Skistar, menar han. Han tillägger att ansökningarna håller mycket hög nivå, det är kvalificerat folk som söker.

Till rekryteringsmässan kommer folk för information, för att ställa frågor och bekanta sig med företagen som anställer. Och det är inte bara besöksnäringen i Åre som visar upp sig; Bydalsfjällen finns också representerade, liksom kommunen och en rad icke turistiska företag.

Nytt för i år är att arbetsförmedlingar utifrån, som Sundsvall och Härnösand, bussat in arbetslösa. Alla deras inskrivna har erbjudits att åka med till Åre, dock utan tvång.

Bussar kommer också från Östersund, men där behövde man inte vara inskriven vid arbetsförmedlingen för att få åka med, säger Anton Åvall, som passade på. Anton gick ut plugget i våras och har sedan dess jobbat på Coop Forum. Åre är helt nytt för honom men skidåkningen lockar.

När LT träffar honom har han just hört sig för om jobb på lyxhotellet Copperhill, som är tillbaka på banan och nu behöver nyanställa. All turbulens kring hotellet oroar honom inte.

– Det verkar ju ordna upp sig nu med den nya ägaren, säger Anton.

Fast det är inte Copperhill som står högst på önskelistan för hans del. Det gör Skistar.

– Jag vill jobba som liftbiträde, säger Anton.

Mer läsning

Annons