Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget nytt om skolflytten

Den inflammerade skolflyttfrågan i Järpen var på nytt uppe i kommunstyrelsen i onsdags. Men inte för några nya beslut. Ingen har ändrat sig en tum.

Annons

Egentligen handlade det bara om att godkänna ett detaljerat underlag som visar vilka besparingar och kostnader alliansens skolförändringar ger, inklusive skolflytten från Järpen till Mörsil.
Enligt kommunstyrelseordförande Eva Hellstrand, c, togs ärendet upp eftersom oppositionsrådet Anna-Caren Sätherberg, s, hade begärt svar på sådana frågor i fullmäktige.
I underlaget, som kommunledningskansliet fått dispens med att ta fram i tid till ks-mötet, listas varje skolområde i kommunen med elevunderlag, förändringar och förväntade besparingar, som totalt väntas uppgå till drygt 3,3 miljoner kronor.  Men det krävs också investeringar på drygt 12 miljoner för att genomföra förändringarna.
Rapporten godkändes och det togs också beslut att börja projektera för ombyggnad av Hamregården, där Duveds elever i framtiden ska äta skollunch. Den har tidigare uppskattats till 4 miljoner kronor.
– Men vi tror att det kan bli billigare nu när det är lågkonjunktur, säger Eva Hellstrand, c.
Även motståndarna mot skolflytten i Järpen har fått se underlaget. De har varit djupt skeptiska till de besparingssiffror som uppgetts och vid demonstrationen utanför kommunhuset i januari krävde de både att få se underlaget och träffa ansvariga politiker och tjänstemän under organiserade former vid ett mindre möte.
Det mötet hölls i tisdags och enligt företagsföreningens ordförande Jörgen Encke klarnade det en del sedan de fått se siffrorna.
– Men det är många frågor som kvarstår, säger han.
På måndag kväll hålls ett nytt stormöte i Järpen om skolfrågorna.

Mer läsning

Annons