Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen friskola i Järpen

Det blir ingen friskola för högstadiet i Järpen, åtminstone inte i Prolympias regi. Företaget har dragit tillbaka sin ansökan.

Annons

Sedan Prolympias huvudman, Ulno AB, via e-post dragit tillbaka ansökan att driva friskola för årskurs 6-9 i Järpen har Skolinspektionen avskrivit den delen av ärendet.

Däremot kvarstår företagets ansökan om att få driva friskola i Duved och i den frågan väntas Skolinspektionen lämna besked i november. Ansökan för Duved gäller hela grundskolan, från och med förskoleklass till och med nionde klass.

Prolympia finns bland annat i Sundsvall och driver friskolor med idrotts- och hälsoprofil. Företaget ansökte i våras om att få driva friskolor i Järpen och Duved men sade redan då att man inte tänkte gå emot kommunens önskan i frågan. Som LT tidigare berättat har den styrande alliansen i Åre uttalat sig positivt om en friskola i Duved, trots att den kommunala skolan då måste läggas ner.

Däremot motsatte man sig starkt en friskola i Järpen eftersom de anser en sådan skulle rasera hela kommunens skolstruktur.

Oppositionen är emot friskola på bägge orter.

Mer läsning

Annons