Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Icabutiken i Kall blir kvar med ny handlare

/

Den 4 november fattades två viktiga beslut. USA valde ny president. Och Icaförbundet valde ny Icahandlare i Kall. Den senare heter Anders Landström.

Annons
– Jag vart ju inte USA:s president men jag blev ju godkänd av Icaförbundet i alla fall, säger Anders Landström, strålande glad ny Icachef i Kall.
Det var ett nog så viktigt beslut. Sist vi skrev om Kalls Icabutik hängde allt i luften. Nuvarande handlarpar skulle sluta och Icaförbundet tvekade om de skulle skriva nytt avtal med en efterträdare på en så liten ort.
Det som bådade gott för Kallbutiken var att ansvarig på förbundet Lars-Ove Jonsson kände Åres näringslivschef Jan Andersson och därför ville lyssna lite extra till argumenten för butikens fortlevnad. Det var dock långt ifrån klart.
Men nu är besluten tagna – till Kallbornas och Anders Landströms fördel. Butiken är alltså räddad.
På måndag, den 24 november, tar Anders officiellt över ledningen från tidigare handlarparet, Gudrun och Ulf och butiken byter namn till Ica Nära Kall.
Anders har jobbat i butiken sedan den byggdes och jobbade innan dess åtta år med Mårten Mårtensson i förra butiken.
Som chef räknar han med att göra en del "omplockning" som han kallar det. Men den närmaste tiden är uppbyggnad av varusortimentet första prioritet. Under tiden som allt hängde i luften tunnades det ut en del på hyllorna.
– Vi visste ju inte hur fortsättningen skulle bli så sortimentet har ju dragits ner lite. Det första vi får göra är att ta tillbaka sortimentet och göra fint till jul, säger Anders Landström.

Mer läsning

Annons