Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals poliser bevakar mötet

/
  • Polisbevakningen runt Holiday Club på Åre strand var redan tidigt i går massiv, många timmar innan ministrarna skulle anlända.

Polisbevakningen är massiv inför ministermötena i Åre och polisnärvaron i byn är ytterst märkbar. Men hittills har det varit lugnt.

Annons

Även om polisinsatsen inte är lika enorm som vid det så kallade Natomötet i Åre 2005 är den även nu betydande och polisens närvaro är påtaglig. Drygt 350 poliser bevakar arrangemanget och piketbussar och andra polisfordon syns överallt.

Störst är polisnärvaron på Åre strandområdet som sedan i går är avstängt och instängslat med höga kravallstaket fram till lördag eftermiddag. Hela området har genomsökts med hundar och detektorer. För säkerhets skull har man satt bombnät under bron över Mörviksån.

Polisen har också upprättat ett särskilt telefonnummer för bland annat media under mötesdagarna i Åre. När LT ringde numret i går fanns ingenting särskilt att rapportera. Allting är lugnt och flyter som det ska, får vi veta.

Många av poliserna var dessutom lediga i går och på lördag.

– De stora dagarna för oss är torsdag och fredag, säger presstalesman Karin Wentzell, som också betonar att de extrainsatta poliserna bara ägnar sig åt mötet, de är inte insatta i det vanliga, löpande polisarbetet.

Mer läsning

Annons