Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här anordnas Norrlands enda träningskonvent

/
  • Therese Nordfelt, Thomas Berglöf och Marianne Berglöf står bakom Workout-helgen i Åres Holiday Club.   Foto: Elisabet Rydell-Janson

Ett hav av motionscyklar står uppradade i Holiday Clubs Mix Megapol Arena. Sound check pågår i DJ-båset. Det är dags för Norrlands enda träningskonvent: Åres Workout weekend 2009.

Annons

På golvet står färdigpackade papperspåsar och väntar på de drygt 200 föranmälda deltagarna som kommer från Norrbotten i norr till Göteborg i söder.

– Det här är unikt, det finns inget motsvarande i Sverige, säger Therese Nordfeldt, som tillsammans med Thomas Berglöf och dennes fru Marianne står för arrangemanget, i år med hjälp av eventproducentelever från Åre Campus.

Det är tredje året för Therese och Thomas, båda är långvariga Holiday Club-anställda som tidigt såg potentialen för ett workoutevent: jättestor arena, fantastisk natur, ”all inclusive”- koncept på hotellet där allt ingår: mat, husrum, aktiviteter, barnpassning.

Therese berättar att det är stor bredd på deltagarna, både åldersmässigt (18–60) och vad gäller intresse och kapacitet. Men man behöver inte vara vältränade proffs för att delta, vilket folk ofta tror.

– Den stora svårigheten är att övertyga folk om det, säger hon.

Det är dock knappast en helg för latmaskar. Första kvällen (läs fredag kväll) är det Midnight spinning – nattpass på motionscyklarna – följt av en löprunda runt Totthummeln klockan sju nästa morgon.

– Vi har en lokal kille som hjälper oss och han har rekat och säger att det går, säger Therese.

De aktiva passen varvas med föreläsningar och även i år har man anlitat en dragarkändis. Det är vinnaren i tv-showen Let’s Dance, Annica Sjöö.

Mer läsning

Annons