Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallen: Oro och ovisshet finns bland personalen

/
  • Hallens hc är en trivsam arbetsplats och många anställda kör långa mil för att jobba här. Fr v lokalvårdare Maria Häggblom, läkare Mats Mäki, enhetschef Ulla Tysk, distriktssköterskan Birgitta Lundhag, undersköterska Tina Svendsen och Lotta Johansson, distriktssköterska.

Om det kallas hälsocentral eller filial är inte så viktigt, bara servicenivån blir densamma. Det anser såväl ledning som personal på Hallens hälsocentral där oron är stor inför de förestående förändringarna.

Annons

Vid årsskiftet upphörde den intraprenad där Hallen ingått tillsammans med Järpen och Åre hälsocentraler. Nu lever de i ovisshet vad som ska hända, om de ska bli filial till Järpen eller fortsätta som hälsocentral.

– Vi vet ju ingenting, och då blir det oro bland personalen, säger enhetschefen Ulla Tysk.

Hon har ansökt om fortsatt hälsocentralstatus för Hallen. Ansökningstiden gick ut sista januari men något svar har inte kommit.

– Vi fick läsa i tidningen att vi inte uppfyller kraven för hälsocentral, att vi ska bli filial, säger distriktssköterskan Birgitta Lundhag.

– Förhoppningsvis behöver inte förändringen bli så stor, säger Ulla Tysk, och tillägger att man redan har bra samarbete med Järpen.

Namnet, filial eller hälsocentral, tycker hon är oväsentligt. Det viktiga är att servicenivån inte sänks. Det vore väldigt synd, speciellt för Hallens många äldre patienter med stort vårdbehov, om de skulle behöva åka ända till Järpen för vård.

Lokalvårdare Maria Hägglund är den enda Hallenbon i personalen. Hon kan intyga hur mycket hälsocentralen betyder för de boende.

Att nyordningen blir administrativt resurskrävande reflekterar man också över.

– Det är djupt oroande att det inom Landstinget styrs över resurser till administration istället för att göra vård av pengarna, säger Ulla Tysk.

Mer läsning

Annons