Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

/
  • Sören Kjellkvist ger sig ut i vildmarken runt Anarisfjällen för att överleva.

...Sören Kjellkvist som ska överleva i vildmarken runt Anarisfjällen i 50 dygn.

Annons

Varför överhuvudtaget gör du det här?

– Jag har massor av drömmar i livet. Meningen med livet är att man ska våga riskera allt om och om igen för att uppfylla sina drömmars mål.

Sören är 40 år och bor med sin familj i Knivsta. Till Jämtland har han varit ett par gånger för fiske och vandring. Han har tidigare paddlat runt Norges kust och rott från Stockholm till Ryssland samt är ambassadör för Friluftsfrämjandet och Bergans of Norway. Men vildmarksäventyret som startar 8 augusti i Anarisfjällen kan bli hans mest påfrestande upplevelse hittills.

Du ska leva av naturen, fiska jaga. Hur förbereder man sig för en sådan pärs?

– Det är en utmaning fysiskt men det är på psyket som allt hamnar. Sen vill jag spä på den utmaningen med att vara helt ensam i 50 dygn. Den längsta tiden som jag inte träffat en människa är en vecka ungefär nu blir det jag och hunden i 50 dygn.

Under äventyret kommer fokus ligga på allemansrätten. På vilket sätt ska du uppmärksamma den?

– Jag kommer att blogga ett inlägg varje dag om allemansrätten där jag kommer ta upp framtid, historia, prövningar, konflikter. Målet är att värna om allemansrätten och beskriva för alla hur unik och viktig den är för Sverige.

Vad händer nu fram till augusti?

– Det blir otroligt mycket kunskapsinhämtning, om allemansrätten, jakt och fiske. Sen måste jag praktisera det. För jag har ingen direkt jakterfarenhet så det blir en hel del skytte och jakt och fiske.

Mer läsning

Annons