Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på nyöppnat Storlienhotell

/
  • Tina och Nicklas Holmedahl hann nätt och jämt öppna dörrarna till hotellet så fylldes det upp till bristningsgränsen av det samiska språklägret, som stannar en vecka.

– Så här stor grupp har hotellet inte haft sedan 1942. Det säger Niklas Holmedahl, som tillsammans med sin fru Tina Arnesson Holmedahl tog över Storliens fjällgård den 1 november.

Annons

Det blev inte precis någon mjukstart för paret Holmedahl, som sedan tidigare driver stugbyn Fjällien och butik i Storlien. Dessutom är Niklas med i deltidsbrandkåren och fjällräddningen.

Nu har de alltså tagit över fjällhotellet Storvallens Fjällgård, som tidigare drevs ideellt av en förening med rötter inom Järnvägsmännens nykterhetsförbund. De har döpt om det till Storliens Fjällgård och fått det inregistrerat som STF-anläggning.

Den första stora bokningen lät inte vänta på sig och anläggningen är nu fylld till bristningsgränsen av det samiska språklägret. Förutom ledarna är de 70 sydsamiska barn, 35 flickor och lika många pojkar i tidiga tonåren, eller totalt 87 personer, på hotellet så det är inte konstigt att det är full fart från morgon till kväll.

Anläggningen har 77 sängplatser så det räckte inte ens till för alla deltagarna.

– Vi fick hysa in några i scoutstugorna här intill, säger Niklas.

Nicklas och Tina är stolta över att kunna erbjuda Storliengästerna en ny STF-anläggning i genuin fjällturismanda. För det är just precis vad de kommer att satsa på, säger Nicklas:

– Klassisk fjällturism, turer, kurser, utbildning, god mat och mycket snö!

Mer läsning

Annons