Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidshus gick upp i rök

/

Brand utbröt i går morse i ett fritidshus i Nordböle, vid Beljoms- viken i norra Kallbygden. När räddningstjänsten kom fram var huset redan övertänt och gick inte att rädda.

Annons
Två brandkårer, räddningsvärnet i Kall och Järpens räddningstjänst, ryckte ut för att bekämpa elden men det var inte mycket de kunde göra. När de kom fram slog lågor ut från taket och det var för sent att rädda huset.
- Det är för långt att köra. Vi står här och betraktar förödelsen nu och väntar på att taket ska rasa in, sade insatsledare Denny Sjöblom från Järpens räddningstjänst, i mobiltelefon direkt från brandplatsen.
Först därefter kunde räddningsmännen gå in och släcka branden, som tros ha börjat på övervåningen och sedan snabbt spridit sig invändigt i det gamla Per Albin torpet.
Det var en jägare, som larmade SOS Alarm om branden klockan åtta på morgonen. Han var ute i skogen och såg brandrök från huset på håll.
Räddningsvärn från Kall var först på plats. Men de var begränsade i både manskap och resurser och måste invänta sina kollegor från Järpen som hade sju mil att köra.
Ägaren bor i Huså och använde torpet i Nordböle som fritidshus.
- Han brukar också hyra ut det och folk var tydligen här så sent som i söndags, säger Denny Sjöblom, som i går inte hade några teorier om vad som kan ha orsakat branden.
Men han noterar att ägaren drabbats av en stor förlust.
- Huset ligger väldigt vackert här vid Beljoms- viken, det är verkligen synd, säger han.

Mer läsning

Annons