Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågetecken kring Tott hotells framtid

/
  • Det är svårt att få svar på vad som ska hända med Tott hotell i Åre. Tala med ”någon lokal däruppe” är rådet från Stureplansgruppen som tycks ha lämnat Skutan för att enbart koncentrera sig på Visby.   Foto: Elisabet Rydell-Janson

Tott hotell Åres framtid är höljd i dunkel sedan Stureplansgruppen, som drivit hotellet, klivit av. De är numera endast engagerade i Visby där ett nytt Tott hotell står färdigbyggt.

Annons

Det råder stor oklarhet om vad som nu ska hända med Tott hotell i Åre. Att Stureplansgruppen, som haft ett managementavtal att driva hotellet de senaste säsongerna, har hoppat av tycks det dock inte råda något tvivel om, även om ingen ansvarig tycks vilja uttala sig om saken.

På Tott hotells gemensamma hemsida är numera bara Visbydelen tillgänglig, sidan för Tott hotell Åre är nedstängd och ”under uppdatering”. Ingen på hotellet i Visby kan dock svara på frågor om Åre utan hänvisar till pressansvarig i Stureplansgruppen.

Men LT har sökt såväl pressansvarig som vd och vice vd i Stureplansgruppen, både per telefon och via e-post, i två dagar utan att lyckas få kontakt.

Till slut får vi bekräftat från en anställd på kontoret att gruppen har lämnat hotellet.

– Vi har inget med dem att göra längre, du får nog kontakta någon lokal person där uppe, blir svaret, sedan den anställde försäkrat sig om att vi inte är en fordringsägare som ringer om någon obetald faktura.

En blick på ekonomin för det bolag som ansvarade för driften, Tott Hotell Åre AB, kan vara del av förklaringen. Ekonomin i Åre har inte gått ihop och hade det inte varit för ett aktieägartillskott från moderbolaget Tott Resorts AB på fem miljoner skulle perioden augusti 2007 till december 2008 ha slutat i förlust på mer än 4,9 miljoner kronor. Nu har avtalet med Tott Resorts upphört.

Mer läsning

Annons