Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försiktighet kring nya investeringsprojekt i Åre

Annons


Enskilda beslut, projekt för projekt, med noggranna kalkyler och krav på igångsättningstillstånd.   Så ska investeringsbudgeten portioneras i ut i Åre kommun i år.
I onsdags skulle Åres kommunstyrelse försöka passa ihop 2009 års investeringsbudget med nämndernas prioriterade investeringsbehov på drygt 41 miljoner kronor för lokaler, gator och vägar, VA, IT, inventarier och annat.  En futil uppgift eftersom det i budgeten bara finns 28 miljoner kronor – om kommunen låter bli att göra amorteringar och inte tar några nya lån.
Så kommunstyrelsen gav sig inte in i listan och detaljpetade. I stället valde de en annan väg.
– Vi godkände bara investeringar i inventarier och IT för 6,8 miljoner kronor, säger kommunstyrelsens ordförande Eva Hellstrand, c.
Allt annat, exempelvis det som är byggrelaterat, ska tas projekt för projekt, med krav på noggranna kalkyler och nytt igångsättningstillstånd varje gång.  Så gjorde man även i fjol, då de skandalomsusade investeringsprojekten Totthyllan, Vikverket och Stationsvägen som fällde hela årsredovisningen fanns i färskt minne.
Med det systemet går det heller inte förutspå vilka investeringar på den långa listan som blir av under året. Enligt Hellstrand kan exempelvis ombyggnaden av Strandvägen i Järpen – som inte prioriteras alls på listan – bli aktuell medan andra, som finns listade inte påbörjas alls.

Mer läsning

Annons