Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera fastnade i stor tullkontroll

/
  • Polischef Bjørnar Kyllo, som koordinerade kontrollen, stod själv och kollade körkort på E14 i Teveldal i Meråker.  I bakgrunden polisaspirant Kai Magne Rosendal.Foto: Frank Cadamarteri
  • Svenske lastbilsföraren Göran Berglund, på väg med sin last till Trondheim och Namsos, blev kollad i Meråker av norske tullöverinspektören Geir Vaadal.

Även svensk polis deltog när norska tullväsendet och polisen på torsdagen hade stor samordnad kontroll vid gränsstationerna. På E14 i Meråker och på riksväg 72 i Verdal stoppades alla bilister.

Annons

Inte ens tågtrafikanter slapp undan i den samordnade 24-timmarsaktionen. Och eftersom aktionen sammanföll med svenska polisens trafikvecka med dagliga fordons- och alkoholkontroller i Västjämtland var det svårt att inte fastna i nätet.

Det fick bland annat den norrman erfara som med bilen full av smuggelgods försökte ta en omväg över Skalstugan på sin väg till Trondheim.

Resultatet blev 13 förelägganden för smuggling, plus ytterligare fyra anmälda personer, däribland en som försökte smuggla in en snöskoter till Norge. En svensk förare i 50-årsåldern togs till Meråker för blodprov sedan han blåst positivt i en kontroll på E14.

Tre östeuropeer greps misstänkta för organiserad brottslighet men släpptes i brist på bevis.

 

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons