Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjällinspirerad folktandvård i nya Järpenlokaler

/
  • Tandsköterskan Inger Antonsson, till vänster, och klinikchef Marie Edlund flankerar tandvårdschef Kristin Gahnström-Jonsson, som provsitter tandläkarstolen i ett av behandlingsrummen, som alla har vackra fjällmotiv i taket för patienterna att fästa blicken på.Foto: Elisabet  Rydell-Janson
  • Även textilierna är uttänkta för att passa fjälltemat. De gamla möblerna från tidigare väntrum har klätts om i grått tyg med röda ledkors.

Dekorativa ledkors, vackra fjällmotiv i taket och rumsnamn som Helags, Vålådalen och Sylarna – fjälltema präglar Folktandvårdens nya lokaler i Järpen. I onsdags invigdes den ovanliga kliniken.

Annons

Lokalerna fylldes upp av vänner och kollegor som kom för att gratulera och beundra. På plats var även högste tandvårdschefen Kristin Gahnström-Jonsson, som – precis som alla andra – var mycket imponerad.

Att inreda med tema är absolut ingen trend inom landstinget och hon kommer inte på något annat exempel. Detta är något som personalen i Järpen själva har tagit initiativ till.

– Det är Staffan Lindberg på Svenska Turistföreningen (STF) som har hjälpt oss med fjälltemat, berättar klinikchef Marie Edlund, som lyser av stolthet över de glänsande nya lokalerna, där försäkringskassan en gång huserade.

Ingen sörjer att de här på Strandvägen fått färre behandlingsrum. Rummen är större och arbetsmiljömässigt mycket bättre, de slipper en massa utrymme som inte används.

Marie Edlund och tandsköterskan Inger Antonsson visar en broschyr de tagit fram där besökarna kan läsa om fjällen de ser på väggar och tak i kliniken. De anförtror samtidigt att de varit lite nervösa över hur fjälltemat skulle tas emot, men nu är alla tvivel borta.

För det blev ju succé.

Mer läsning

Annons