Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick fängelse för dödsolycka

Den 43-årige man från Trondheim som i berusat tillstånd orsakade bilolyckan som krävde 18-åriga Mia Martine Korsveien Steigs liv i Storvallen förra påsken har dömts till fängelse i ett år och sex månader.

Annons

Det var på skärtorsdagen 2009 som den våldsamma kraschen inträffade på E14 vid Storvallen utanför Storlien. 43-åringen påbörjade en omkörning i hög fart trots att han fick möte. Den 18-åriga Stjördalskvinnan som satt vid ratten i den mötande bilen dödades omedelbart. Hennes 19-åriga väninna som satt bredvid skadades svårt.

43-åringen, som i tingsrätten berättade att han såg den mötande bilen men trodde att avståndet var längre, blev också skadad men överlevde. Vid tiden för olyckan uppmättes hans alkoholhalt till 1,2 promille. Han har tidigare fällts för fortkörning två gånger. Det rapporterar norska Adresseavisens nätbilaga.

Nu dömdes han till 18 månaders fängelse i tingsrätten för ”oaktsamt bildråp” och fråntas dessutom körkortet på livstid. Han ska också betala skadestånd på 90 000 norska kronor vardera till den dödade kvinnans föräldrar och 110 000 kronor till den skadade kvinnan.

Mer läsning

Annons