Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastighetsägaren: ”Det skulle bli för dyrt att fixa”

/
  • Ett problem är att få personal att parkera på den anvisade parkeringen som ligger på en platå ovanför Årekompaniet. Även Diös VD föredrar att parkera i gatuplanet, på bilden är han på väg att backa ut för att lämna området.Foto: Elisabet Rydell-Janson

– Vi är medvetna om situationen men att åtgärda den skulle bli för dyrt.

Det är fastighetsägare Diös inställning i frågan om den usla trafikmiljön utanför Årekompaniet.

Annons

Diös ärvde problemet när de köpte företagshotellet Årekompaniet för cirka fem år sedan. De är fullt medvetna om att trafiksituationen inte är bra och när som helst skulle kunna sluta i en olycka.

Diös nyanställde fastighetschef Thomas Angström har inte själv hunnit jobba så mycket med frågan. Men han är naturligtvis insatt.

– Jag vet att det finns förslag på olika åtgärder men tyvärr hamnar de på en kostnadsnivå som inte är acceptabel egentligen, säger han.

Samtidigt vet han att pengar inte är värda någonting om det skulle hända en olycka som skulle kosta ett människoliv. Tills vidare försöker man minska risken genom enklare metoder.

– Vi har tittat på ett par alternativ och det är väl så att på vintern försöker vi lägga snön så att man måste sakta ner. Ju trängre det är desto bättre för då håller man ju ner hastigheten – om problemet är att man kör för fort.

Men räddningstjänstens problem är ju att man inte kommer fram för att det är så trångt?

– Om räddningstjänsten har svårt att ta sig fram kan de komma från andra hållet, eftersom de har nyckel till bommen. De kan ju komma från båda hållen.

Att ta bort delar av parkeringen för att skapa plats är heller ingen bra lösning. Då infinner sig nästa problem, nämligen brist på p-platser för hälsocentralens besökare.

Enligt Angström är enda sättet att åtgärda problemet en gång för alla att bredda gatan, vilket innebär att man måste spränga ut berget. Sådana diskussioner fanns redan på den tiden då Landstinget ägde fastigheten.

– Tyvärr visade det sig att det skulle bli för dyrt.

Angström kan inte säga någon summa men enligt Diös fastighetsskötare på plats skulle det kosta sex miljoner kronor, en siffra som Angström tycker låter rätt.

– Vi är medvetna om problemet och självklart måste vi tillsammans hitta en lösning. Men sex miljoner känns som väl mycket pengar för att fixa ett logistikproblem. Om det är ett problem att vissa står fel ska man i första hand åtgärda det, säger Angström avslutningsvis.

Mer läsning

Annons