Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facebookare kräver cykelbana Åre – Järpen

Kravet på en cykelbana mellan Åre och Järpen har hittat till Facebook. 694 personer är med i gruppen som driver frågan, bland dem Åres kommunalråd Eva Hellstrand (C).

Annons

Det blir allt vanligare att driva lobbyarbete och skapa opinion på det sociala nätverket Facebook, med dess ofattbara 300 miljoner medlemmar. En fråga som hittat dit är kravet på en gång- och cykelbana längs E14 mellan Järpen och Åre.

Gruppen Vi vill ha en cykelbana mellan Åre och Järpen startades i september 2009 och motiveras med att E14 mellan Järpen och Åre är mycket starkt trafikerad med stor andel tung trafik. Antalet cyklister är stor i dalgången.

”Nu är det dags att bygga en cykelbana” heter det i kravet.

I gruppen finns många kända Årebor, inte minst kommunens toppolitiker kommunalrådet Eva Hellstrand (C) och Årehus styrelseordförande Lena Kagart (FP), som uppenbarligen inte helt förlitar sig på att kunna lösa frågan med egen politisk kraft.

Nämnas bör att Åres tekniska kontor fått i uppdrag av politikerna att tillsammans med Vägverket gå vidare med delar av den utredning i frågan som gjordes 2006. Det handlar då speciellt om en gång- och cykelbana på delsträckan mellan Björnänge och Åre.

Mer läsning

Annons