Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dockteater och kexchoklad för de minsta

/
  • Ambus patienter får köpa fika – till självkostnadspris.Foto: Robert HenrikssonBarnen från Ånns förskola var välkomna gäster till premiären på gymnasieelevernas  dockteatershow i ”Kids’ zone” i går. Närmast kameran syns Lizzie Sonnerfeldt och till höger om henne Axel Nord-Björkvall och Elina Stålhandske.Foto: Elisabet Rydell-Janson

De allra minsta barnen har haft sin egen hörna i målområdet under världscupfinaldagarna i Åre med varm saft, kexchoklad och dagliga dockteaterföreställningar på programmet.

Annons

Det är förstaårselever från barn- och fritidsprogrammet på Åre gymnasieskola som arrangerat aktiviteter för de allra minsta barnen i ”Kids zone” i målområdet under tävlingsdagarna. De har erbjudit ansiktsmålning, sagostunder och egenproducerad dockteater.

Till första föreställningen kom det långväga besökare; tre barn från Ånns förskola, Lizzie Sonnerfeldt, Axel Nord-Björkvall och Elina Stålhandske gjorde en heldagsutflykt till världscuptävlingarna i Åre tillsammans med sina ledare Marie Engblad och Jennie Holmér.

Barnen lät sig väl smaka av kexchokladen och saften och fick flaggor på kinderna. Om föreställningen - elevernas egna versioner av Rödluvan, Bockarna Bruse och Svamp-Bob - hade Ånnbarnen lite olika meningar.

– Jag tyckte den var tråkig, för jag har redan sett Rödluvan, sade Elina.

Axel tyckte tvärtom:

– Jag tycker den var jättebra, sade han.

Höjdpunkten var nog ändå när Jennifer Etikal kom fram från bakom scenen med rekvisitan i en låda och barnen fick känna på dockorna och höra hur de var gjorda.

Då steg intresset märkbart även hos Elina.

Gymnasielevernas mentor PO Halvarsson är stolt över sina elever och arbetet de gjort under veckan. Han tycker att de vuxit med uppgiften dag för dag.

– I början var det lite gnäll, typ varför fick de inga jackor, varför det var si eller så, men det har gått över, nu är det jättebra stämning och alla verkar tycka det är roligt, säger han.

Mer läsning

Annons