Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delar av byn spärras av under mötet

I samband med de två EU-möten som ska hållas i Åre under veckan kommer vissa områden i byn att spärras av för allmänheten.

Annons

Området kring Holiday Club spärras av vilket innebär att endast mötesdeltagare har tillgång till hotellet och parkeringsytan utanför. De lägenheter som ligger strax intill hotellet kommer inte att direkt beröras av avspärrningarna. I vissa fall kan dock boende få en något längre väg till sina lägenheter.

Även den del av Åresjöns strand som ligger närmast hotellanläggningen kommer att stängas av för allmänheten. Mellan midnatt natten mellan den 21 och 22 juli till klockan 18 på kvällen den 26 juli råder förbud mot ankring, förtöjning samt att gå iland i området. Förbudet gäller 100 meter ut i vattnet.

Polisen tror att risken för störningar i trafiken kommer vara begränsad. I dagsläget har man inga planer på att spärra av några vägar i samband med EU-mötena.

– Risken att framkomligheten blir begränsad är mycket liten. Vi bedömer att boende och besökande i området inte kommer att bli påverkade i någon större omfattning av Åres EU-möten, säger Helene Svensdotter, biträdande kommenderingschef för EU-kommenderingen.

Vidare har Transportstyrelsen beslutat om tillfälliga restriktioner i flygtrafiken över Jämtland. Från klockan tio på förmiddagen den 22 juli till klockan 18 den 26 juli får ingen civil lufttrafik förekomma i ett område som sträcker sig från Frösö flygplats i öster, i en korridor med ett par mils bredd längs E 14 västerut, till Duved.

Reguljärt flyg till och från Frösö flygplats under perioden berörs ej.

Mer läsning

Annons