Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Copperhill varslar alla anställda – vd:n avgår

/

I går varslade det krisdrabbade lyxhotellet Copperhill Mountain Lodge all sin personal om avsked inom en snar framtid. Dessutom avgår vd:n Peter Nilsson. Anledningen är att hotellet stänger för säsongen eftersom man inte klarar av att hålla öppet under lågsäsong.

Annons

Hotellet, som är under rekonstruktion, meddelade redan vid borgenärssammanträdet i tingsrätten den 25 mars att man skulle stänga den vanliga hotellverksamheten vid slutet av säsongen. Då sades att man under sommaren och hösten skulle ha öppet för konferenser, och fullt öppet den hetaste semesterperioden i sommar.

Men nu meddelar hotelledningen i ett pressmeddelande att de stänger hotellet helt den 26 april. Först den 1 december räknar man med att öppna igen.

Under tiden ska ägarna och rekonstruktören helt fokusera på att hitta en långsiktig finansieringslösning.

Orsaken är att man inte räknar med att kunna täcka kostnaderna för att hålla öppet under lågsäsong med nuvarande bokningsläge.

– Ledningen ser inga andra affärsmässigt försvarbara lösningar än att stänga verksamheten under barmarksperioden, heter det i pressmeddelandet.

I går informerade hotelledningen, i samarbete med berörda fackförbund, samtliga anställda om att en uppsägning planeras inom snar framtid.

– Vi har på alla sätt försökt att hålla igång driften, men de senaste analyserna visar att det inte längre är möjligt, säger Peter Nilsson, som nu avgår som vd för Copperhillhotellet.

Mer läsning

Annons