Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centrala Åre drabbat av nattlig inbrottsvåg

En rejäl inbrottsvåg drabbade centrala Åre natten till tisdag. Tjuvar bröt sig in på tre olika ställen: en restaurang, en butik och en verkstad, och kom undan med datorer, sprit och pengar. Dessutom stals en bil i Åre och ett fjärde inbrott rapporteras från Duved.

Annons

För utredande polisinspektör Erik Lennemar blev första dagen tillbaka på jobbet efter semestern minst sagt hektisk med inte mindre än fyra brottsplatsundersökningar att ta itu med.

Natten innan hade tre inbrott begåtts i centrala Åre, alla vid eller nära torget. Lennemar räknar upp dem:

På restaurangen Beefalo Steakhouse i Mörvikenhuset bröt sig gärningsmän in genom att krossa ett fönster.

– Bytet där blev två datorer och ett 20-tal flaskor sprit samt eventuellt en summa pengar, säger Lennemar.

Tvärs över gatan, på torghusets övre plan, drabbades butiken White Planet på ett likartat sätt: man krossade ett fönster, gick in i butiken och stal pengar ur kassaapparaten.

På andra sidan torget, i stora Dähliehuset vid Årevägen, ligger skid- och pjäxverkstaden Verkstan. Även där krossade tjuvarna ett fönster, gick in och pengar försvann ur kassan.

Enligt polisen hade inget av de drabbade affärsställena i Åre fungerande larm. Tjuvarna – polisen tror att de är fler än en med tanke på allt stöldgods de kom undan med – kunde därför operera ostörda och komma undan.

Samma natt stals en bil i Åre by. Om det har samband med inbrotten vet inte polisen, men det ligger nära till hands att misstänka att det är så, menar Lennemar.

Det fjärde inbrottet skedde i Duved, på Åre Glashytta i järnvägsstationen. Där gjordes försök att bryta upp kassaskåpet, med oviss utgång.

– Det går i alla fall inte att få upp det nu, säger Lennemar.

Där är också tidpunkten lite osäker.

– Det är oklart om det inbrottet var i går eller natten till söndag, säger Lennemar, som nu jobbar vidare med utredningen. Det finns en del att gå på.

– Vi har säkrat en del spår, säger han.

Mer läsning

Annons