Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygglovs-process tas om på Copperhill

Bygglovsprocessen för personalboendet vid Copperhill Mountain Lodge på Förberget i Årebjörnen tas nu om från börja – detta trots att huset står på plats och redan utnyttjats under den gångna säsongen.

Annons

Åres byggnämnd medgav bygglovet första gången i maj ifjol. Beslutet togs på delegation och gällde ett personalboende på 16 enkelrum och åtta dubbelrum strax öster om själva hotellet Copperhill Mountain Lodge.

Boendet blev klart och personal flyttade in i vintras när hotellet öppnade.

Problemet var att kommunen tagit ut svängarna lite för mycket i ärendet. Inga grannar hördes innan bygglovet medgavs, trots att boendet svällde ut ett antal kvadratmeter utanför detaljplanen.

I synnerhet en granne överklagade till länsstyrelsen som höll med om att det var fel att inte höra grannarna. Bygglovet undanröjdes och kommunen beordrades ta om processen från början.

Kommunen tyckte överträdelsen var försumbar och överklagade därför till länsrätten, som ännu inte sagt sitt.

Kommunen går ändå vidare och tar upp ärendet i nästa byggnämnd. Även då lutar det åt ett ja, det är åtminstone vad beredande tjänstemäns rekommendation.

En sak som orsakat huvudbry är att förra bygglovsansökan angav att personalhotellet så småningom skulle övergå till att bli ett hotell i sig. Den uppgiften är numera borttagen.

Mer läsning

Annons