Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bobbo belönar den som stoppar inbrotten i Hyddan

/
  • De mitterska flaskorna på bilden finns inte att köpa på Systembolaget, om sådana dyker upp är det troligt att de kommer från oss, konstaterar Bobbo.
  • Efter fyra inbrott på två veckor har Bobbo Nordenskiöld ledsnat. Nu går han ut med en belöning på 2000 kronor till den som kan hjälpa honom hitta tjuvarna.
  • Genom ett fönster på baksidan kom tjuvarna in de två sista gångerna. Men ska det inte vara lika enkelt, nu installerar Bobbo Nordenskiöld larm i restaurangen.
  • De mitterska flaskorna på bilden finns inte att köpa på Systembolaget, om sådana dyker upp är det troligt att de kommer från oss, konstaterar Bobbo.
  • Bobbo Nordenskiöld och dottern Ylva konstaterar att hyllorna i baren är mindre välfyllda än vanligt på grund av det senaste inbrottet, det fjärde. Det tredje skedde för bara tre dagar sedan.
  • Det är backrestaurangen Hyddans avsides läge vid skidbacken som gjort det relativt lätt för inbrottstjuvar att operera ostört. Men på torsdagskvällen installerades larm i huset.

För fjärde gången på två veckor har Bobbo Nordenskiöld haft inbrott på sin backrestaurang Hyddan i Åre. Nu utfärdar han en belöning på 2000 kronor till den som hjälper honom att hitta tjuvarna.

Annons

Bobbo Nordenskiöld ser sliten ut. De senaste veckorna har tagit hårt på både honom och övriga familjen som jobbar i familjeföretaget, den populära backrestaurangen Hyddan vid Stjärnbacken i Åre.

Det är mitt i Stockholmsveckan, allt borde flyta fantastiskt, men i stället ligger han sömnlös på nätterna och funderar vad han ska göra för att få stopp på inbrotten.

I går var det fjärde gången på två veckor som han kommer på morgonen för att öppna restaurangen och finner att baren är länsad och sprit för tusentals kronor borta.

– Jag vet inte vilka det är, men jag har mina misstankar. Men polisen tycks inte kunna göra så mycket, säger Bobbo, som därför börjat tänka i nya spår.

Han har varit ut och tapetserat byn med anslag om att han ger 2000 kronor till den som kommer med tips som leder till fallets lösning.

Bobbo är nämligen helt säker på att det är samma personer som ligger bakom alla fyra inbrotten. Och även om han inte kan direkt peka ut någon skyldig han en god idé om vilka de kan vara.

Det är bland annat tillvägagångssättet, vad de har stulit och vad de har lämnat kvar som får honom att tro att det är unga människor som ligger bakom inbrotten. Exempelvis har de stulit tre I-pods och även småpengar och lämnat kvar vin och den typ av spritsorter som ungdomar normalt inte gillar.

Det är också därför han går ut med belöningen, i hopp om att de som har sett eller hört något hör av sig.

– Det värsta är inte spriten utan värst är att man känner sig så kränkt, att någon har gått in här och tagit saker, vi ligger sömnlösa över det här, säger Bobbo, som nu också har installerat larm för att få slut på inbrotten.

Mer läsning

Annons